Větrolam

14 listopadu 2006

Sen

Určitě se vám to všem alespoň jednou za život stalo. Prožíváte šílený sen a probudíte se do noci celí propocení a vyděšení nočním běsem. Ten můj dnešní běs byl fakt děs běs. Představte si, že jste na kilometr vysoké věži, všude mraky, tma, vítr, zima... a potřebujete se dostat nějakým způsobem dolů. Jediné, co máte k dispozici je šnůrka (špagát nebo něco takového), která vaši váhu určitě neunese. Přemýšlíte co s tím, jestli to risknout a doufat, že se nepřetrhne, nebo tam nahoře prostě zůstat a umřít. Nebyla jsem tam sama, se mnou tam byli ještě dva známí (Jiřík a Klárka :), ti to riskli. Pozoruji, jak se jim šnůrka přetrhla a letí dolů. Pak už je vidím rozpláclé na zemi, ale nejsou mrtví, o něčem si povídají, je to zmatené, nerozumím jim. Najednou se objevím ve společnosti nějaké ženy a ptám se jí, jak je možné, že přežili. Povídá, že někdy se to může stát, a vlastně že se to stává docela často. Pak se opět ocitám na věži a váhám. Mám přeskočit hranu a skusit slézt dolů po špagátku? Je to hrozný pocit, ta výška je tak obrovská. Svrbí mě všechny končetiny, cítím, jak je mám zpocené. Pak se probudím. Ruce mám sevřené a úpně mokré...Huaaa.

5 Comments:

At 18/11/06 11:44, Blogger Pavel Gabzdyl said...

Jojo, sny - to je uplne jiny svet...

 
At 22/11/06 13:27, Blogger Rudolf Novak said...

me se dnes zdalo, ze jedeme v kamionu. ja a par lidi co znam. a ten kamion boural, celkem klidne, ale presto z nej vytek benzin. jedne co si pamatuju je, ze me hrozne rozcilovalo, jak pomalu reaguji lidi kolem, protoze vyhna je od tam dalo strasne prace. porad meli plnou hubu kecu a sli jak sneci ;) nakonec se to povedlo a kamion bouchl :) udivilo me, ze me desila jen ta liknavost lidi, okolnosti me prisly ok - asi moc bolyvudskejch filmu...

 
At 22/11/06 14:00, Blogger Lenule said...

Zy si vylozene flegmous :)). To je spis des z toho, ze nemuzes neco ovlivnit a ono si to dela co chce, jede si to svou rychlosti...a my jsme to jako prezili nebo to bouchlo? (Teda ja tam asi nebyla, tak oni...)

 
At 1/12/06 00:22, Blogger paulie z maleho mesta said...

To je snad normální že člověk někam ve snu strašně spěchá jak o život a ono to pořád nejde :)
Jo sny jsou mazec, to věděl už Zigi Freud :)

 
At 5/12/06 12:57, Blogger Lenule said...

A ty to vis urcite moc dobre, kdyz mate stejne koreny tam nekde v Pribore, Buh vi, co jsou tam za podivne zony :)

 

Okomentovat

<< Home